Foto Albums: klik op de foto om het album te zien

Eindejaar concert Hotel Het landhuis 29-12-2016

Op donderdag 29 december hebben wij het muzikale jaar 2016 afgesloten met een fantastisch eindejaar concert bij onze “vaste klant” Hotel Het Landhuis in Oldenzaal.
Deze keer was gekozen voor vele afzonderlijke groepjes, zodat het een gevarieerd gebeuren was voor het in grote getalen aanwezige zeer enthousiaste publiek.
Het eerste deel werd geopend met Willkommen, gevolgd door het mooie Santa Lucia, uitgevoerd door een groep dames die door de kledingcommissie waren uitgerust met een mooi witte verlichte Boa.
Het was trouwens de “primeur” qua kleding voor de dames. Zij traden vanavond op in de door de kledingcommissie vervaardigde avondjurken, in drie verschillende kleuren. Het stond prachtig en had een mooie uitstraling. Maar kijk naar de gemaakte foto’s door onze “PR girl” Jackie, die de nodige mooie foto’s heeft gemaakt.
Ook staan op onze Facebookpagina enkele geluidsfragmenten.
Kijkt u daarom ook eens op onze Facebookpagina.
Na het Santa Lucia volgden er een aantal solo’s, waaronder Let it Snow, The Little drummer boy, Vrede, on my own, Alle Maskiert.
Als sluitstuk voor de pauze werd het Wolgalied in driemansformatie gevoelig en mooi neergezet.
Na de pauze volgden de nodige bekende en minder bekende koorstukken, waarbij het publiek zichtbaar genoot.
Er werd afgesloten met het goed ontvangen You never walk alone, uitgevoerd door solist en koor. Ook het publiek vond het allemaal geweldig, afgaande op het enorme applaus.
Nadat de voorzitter de commissies en de muzikale begeleiding had bedankt, werd het publiek door de zangers en zangeressen bedankt met een applaus voor hun enthousiasme.
Aan de bar werd vervolgens na het omkleden en opruimen nog enige tijd de z.g. 3de helft benut.
Wij kunnen terugkijken op een mooi muzikaal jaar en wensen allen die ons een warm hart toedragen heel veel geluk, gezondheid en voorspoed in het nieuwe jaar 2017.
Jos Hesselink Voorzitter muziekgezelschap Amuse ‘t Masker

Feestavond 2016 Amuse ’t Masker;

Op woensdag 14 september hebben wij onze jaarlijkse feestavond gehouden. Deze was goed georganiseerd door Anita, Riëtte, Jan en Gerrit. Voorafgaande aan deze feestavond werd eerst op de trap van het oude stadhuis een groepsfoto gemaakt. Deze is te zien op de openingspagina. De “echte” groepsfoto, dat wil zeggen incl. onze mooie kleding, zal later dit jaar gemaakt worden, op het moment dat de nieuwe jurken voor onze dames afgewerkt zijn. De feestcommissie had voor een leuk programma gezorgd. “ons” feestje werd gehouden in de “SOOS” , een prachtige locatie in de binnenstad van Oldenzaal. Wij werden ontvangen met koffie en cake, waarna er een groepsverdeling bekend werd gemaakt om lekker te kunnen kegelen. Aansluitend was er een heerlijke barbecue op het binnenhofje. Het was een uiterst geslaagde en gezellige avond, waarbij in een goede sfeer veel gelachen (en natuurlijk gezongen, haha) werd. De foto’s werden gemaakt door Enrico, waarvan het album een mooie impressie geeft. Allen bedankt voor deze gezellige avond.

Concert in het Landhuis
Woensdag 27 augustus zijn we weer van start gegaan bij het Landhuis. Het eerste concert van het nieuwe seizoen zit er weer op! Met zo hier en daar een toontje hoger...of lager...nog wat onwennig af of opkomen was het toch voor de gasten een prachtige avond.

Concert in het Landhuis
Op woensdagavond 20 mei j.l was de zaal van ’t Landhuis in Oldenzaal weer goed gevuld met een enthousiast publiek dat naar het optreden kwam kijken van Amusé ’t Masker uit Oldenzaal.
Veel muzikale hoogstandjes werden er weer ten gehore gebracht, variërend van operette tot musical. Via onderstaande foto’s een impressie van deze enerverende avond onder leiding van dirigent Henk Wijzenbeek, pianiste Bernadette Groot en de regie was in handen van Hennie van der Leest.

Kerstconcert in het Landhuis
Op zaterdag 27 december 2014 hebben wij bij Hotel Het Landhuis in Oldenzaal een kerstconcert gegeven.
Voor dit concert waren speciaal enkele nieuwe kerstliederen ingestudeerd, zoals o.a. Keep the Candle burning, Prettig kerstfeest allemaal. Uiteraard ontbrak hier niet het oer Oldenzaals kerstlied “een kinderlyn so lovelijk”.
In tegenstelling tot al onze andere optredens, waarbij altijd toneel en acteerwerk komt kijken, hebben wij dit concert “statisch” uitgevoerd, dus met muziekmap en “niet bewegend”.
Wel wennen maar een keer iets anders. Het geheel van dit gebeuren was in de vorm van een kerstverhaal gegoten, samengesteld door onze tenor Willem Klein Onstenk en gebracht door zijn vrouw Roelie.
Deze opzet was vanwege het bijzondere karakter en de tijd waarin het zich afspeelde erg goed gekozen.
De gasten en andere aanwezigen vonden het geweldig. Na afloop kregen wij erg veel waardering.
Vele gasten waren al vaker gedurende de kerstdagen bij het hotel als gast aanwezig en kenden ons gezelschap.
Vonden het zeer verrassend zoals wij dit gebracht hebben. Naast de kerstliederen was het geheel perfect in de vorm van een kerstverhaal dat als rode draad door het hele optreden liep. Gaat waarschijnlijk wel een vervolg krijgen.

Jaarlijks optreden bij Martin Bels;
Op zondag 7 september stond ons vernieuwde buitenconcert op het programma bij de watermolen van Bels. Dat het repertoire van ons erg breed is was al bekend. Ook dat het toevoegen van een grote dosis musical een schot in de roos was is gebleken. Wij zijn er kennelijk als vereniging goed in geslaagd om van het geheel, de musical, opera en operette, een gezonde mix te maken, waarvoor veel animo bestaat. Hiervoor is onze actieve muziekcommissie grotendeels verantwoordelijk, samen met de inbreng van de leden, Een dikke pluim wat mij betreft.
Zoals Martin Meijerink in zijn recensie ( o.a.in Twentejournaal) al aangeeft, wij behoren tot het Oldenzaalse cultuurgoed, wat ons repertoire betreft. Nu onze zustervereniging Gasparone genoodzaakt is te gaan stoppen, zijn wij nog de enige overgeblevene in dit genre. Om het voortbestaan van onze soort muziek een zo groot mogelijke kans te geven EN een zo breed mogelijk publiek te bereiken, is de locatie van Martin Bels natuurlijk een schot in de roos, zeker met de medewerking van de zingende waard Martin. Completer kan niet. Het was een erg mooi concert, goed qua inhoud, presentatie en kwaliteit van koor en solisten. Er werd met veel gevoel gezongen, ingetogen waar het zo moest zijn en opgetogen en uitbundig bij de vrolijke stukken. Dit zijn de woorden van menig bezoeker daar en dat doet mij als voorzitter van deze geweldige groep enthousiaste mensen natuurlijk goed.
Wij blijven doorgaan met vernieuwing, want stilstand is achteruitgang. Ik hoop dan ook dat ook jongeren zich nu aangetrokken gaan voelen tot dit brede uiterst gevarieerde muziekpallet, dat nergens anders in Oldenzaal wordt gebracht. Van klassiek naar modern, als het ware een muzikale reis door de tijd. Binnenkort starten weer de inloopavonden, waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in onze muzikale keuken. Er gaat dan ook gestart worden met songs uit diverse musicals.
Daarnaast wordt zeker ons overige repertoire niet vergeten. Zoals al is gezegd, alles in een gezonde mix, voor elk wat wils. Ons buitenconcert geeft al een mooi begin van wat er te wachten staat, al is het nog maar een klein deel wat wij nu ten gehore hebben gebracht.
Van jong tot oud, voor een ieder is er plek. Laat u niet afschikken, maar kom met ons meezingen en genieten en zorg er op die manier mede voor dat ons cultureel muzikaal Oldenzaals erfgoed bestaan blijft.

Feestavond woensdag 9 juli 2014; Op woensdag 9 juli 2014 vond het jaarlijkse afsluitfeest plaats, zodat daarna iedereen met “vakantiereces” kon. De feestcommissie bestond dit jaar uit Rita Benning, Aafje Olde Hendriksman en Anita Schoenmaker. Zij hadden eigenlijk een fietstocht georganiseerd, maar vanwege het zeer onbetrouwbare weer werd daar vanaf gezien. Het was ook de avond dat het Nederlandse elftal moest voetballen, dus……. Het compenseerde mooi.
Natuurlijk was er weer voor de nodige drank en eten gezorgd. Dit keer was de locatie de kartingbaan te Oldenzaal. Nee niet om te karten, maar voor een gezellig samenzijn met een BBQ en niet onbelangrijk, een groot TV scherm, zodat alles prima gevolgd kon worden. De sfeer was zoals eigenlijk altijd, super gezellig en ontspannen.
Men had zich voor deze gelegenheid op verzoek van de feestcommissie grotendeels in het oranje getooid, sommigen letterlijk (Rinus). Bijna iedereen was aanwezig, diegenen die er niet waren hadden de steven reeds richting de zon gericht, oftewel zij waren al vertrokken voor de vakantie.
De aanwezigen lieten zich het prima georganiseerde buffet met allerlei groentes, salades etc. dan ook prima smaken. Er werd nog tot in de late uurtjes doorgezakt, gelachen en gefeest. Helaas waren de resultaten van het WK Nederlandse elftal iets minder, maar ook zij hadden hun beste beentje voorgezet. Het mocht de pret niet drukken, er werd gezamenlijk lekker genoten en daar gaat het om.
Dames van de feestcommissie, bedankt voor jullie prima organisatie.

Concert bij de Watermolen van Bels
Geslaagd buitenconcert bij de watermolen van Bels; Op zondag 2 juni 2013 hebben wij op het buitenterras van de watermolen van Bels een buitenconcert gegeven. Het vernieuwde programma bestond uit een mix van opera, operette en musicalstukken. De weergoden waren ons zeer goed gezind. Met een steeds in kracht toenemend zonnetje, begon het terras steeds voller te lopen. Onze artiesten werden natuurlijk weer gegrimd door de dames van de grimecommissie. Om 13:30 uur was de aftrap en werd het aanwezige publiek welkom geheten door de heren in smoking middels het bekende "Wilkommen". Zeer origineel en werd ook goed bij het publiek ontvangen. Tussen de coupletten werd een uiteenzetting gegeven van de opzet en inhoud van deze muzikale middag. Na het Wilkommen, werd het programma gestart met Alle Maskirt. Het publiek kon genieten van de prachtige kleding, veel nieuwe baljurken , verzorgd door de dames van onze kledingcommissie en liet dat ook duidelijk merken. Er was ruim voldoende aandacht voor leuke acts en solo�s, waaronder het "Ich bin verliebt" , Three little Maids, Das schreiben und das lesen met schweinenvorst "Schweinsteiger", de mooi uitgevoerde solo�s van Stridi la Vampa, Ai nostri monti & Lascia ch'io.Pianga. Het mooie Habanera werd krachtig neergezet en kon ook rekenen op veel applaus. Tussendoor zong de zingende waard Martin Bels ook enkele solo's, waaronder "Tanzen mőcht ich", Libiamo & o solo mio. Het eerste deel werd in tiroler stijl afgesloten met het bekende "Chor der Landleute, waarna de pauze volgde. Na de pauze volgde het musicaldeel, waarbij de mensen kippenvel kregen bij de diverse uitgevoerde solo's, zoals het I don't know how to love him, Think of me, All I ask of you, Some enchanted evening, I know him so wel en het geweldig uitgevoerde "You Raise me up" Het publiek vond het allemaal geweldig, hetgeen aan het applaus zeker te merken was. Verschillende mensen kwamen na afloop even bij ons om te zeggen hoe mooi ze het wel niet gevonden hadden. Er kwamen reacties in de trant van: "jullie zijn in een paar jaar tijd enorm vooruit gegaan" en dergelijke reacties, iets waar wij natuurlijk zeer trots op zijn. Dit succes is natuurlijk mede te danken aan onze muzikale professionele leiding. Zij hebben de puntjes behoorlijk op de spreekwoordelijke i gezet, samen met onze regisseuse Hennie. De mensen van onze technische commissie hadden weer veel werk verricht, daar waar het ging om de voorbereidingen voor het omkleden, het podium, geluid en ga zo maar even door. Het concert werd afgesloten met Amigos para Siempre, waarna een ieder voldaan huiswaarts ging. De Masker keerlkes en wiefkes zijn toen begonnen aan de 3de helft op het terras. U begrijpt dat het natuurlijk wat later is geworden dan gepland, wat genoeg zegt over de gezellige en ontspannen sfeer. Kortom.....wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd buitenconcert.

Jubileumconcert 10 november 2012 in De Bond
Op zondag 10 november 2012, heeft ons gezelschap in Stadstheater De Bond een zeer succesvol optreden verzorgt. Dit concert was zeer gevarieerd en zowel de toeschouwers als de “players” hebben er ontzettend veel plezier aan beleefd. De toeschouwers (weer een volle zaal !) werden welkom geheten door de mannen met het mooie cabaretnummer “Willkommen”. In het eerste Operetteblok volgde in snel tempo daarop “Alle Maskirt”, waarbij onze kledingdames werkelijk alles uit de kast hebben gehaald om datgene te bereiken wat een heel mooi plaatje zou opleveren. En dat lukte. Prachtige kostuums, waardoor het Alle Maskirt en Maske in Blau helemaal tot zijn recht kwam. De heren brachten daarna een leuk nummer, het “Ich bin verliebt”. Dat er zeer gevarieerd werk werd gebracht, liet ook het “Three Little Maids” zien, drie Maskervrouwtjes in pyjama en met rollator, geweldige act. Na "Das Schreiben und das Lesen", waarin de “Schweinefurst” de meute aan het bezingen is, volgde de "Rosen in Tirol". Na de opera volgde de operette, te starten met het bekende zigeunerkoor “Vedi le Fosche”. Daarna volgde de solo “Ai nostri monti", gevoelig en mooi gezongen. De variatie bleek ook uit het meespelen van de kinderen in “Les Petits Soldats”, waarmee onze regisseur een mooie prestatie neerzette. Het "Habanera", een mooi liefdeslied met spel en acteren viel ook goed in de smaak. Vervolgens volgde er nog twee solo’s) "Lascia ch’io pianga" en "Che faro senza Euridice", waarna het operette & operablok werd afgesloten met het “meiboomlied” , het Chor der Landleute. Na de pauze volgde het musicalblok waarin gestart werd met A Concert of celebrations. Daarna volgde het gevoelige “I don’t "know how to love him". In snel tempo daarna iets heel anders, het liefdesduet "Think of me" en "All I ask of you". De kinderen en hun Juf stonden al weer klaar om het sprankelende “Getting to know you” ten tonele te voeren, allen ook weer in prachtige kostuums. Hierna werd het solonummer "Some enchanted evening" gezongen. Het tempo bleef hoog en ook de kwaliteit van het "You raise me up", prachtig gearrangeerd voor solisten en koor, gooide hoge ogen qua waardering. Het "love changes everything" klonk ook weer mooi, waarna er een duet door weer andere solisten werd gebracht, het "I know him so well". De avond en dus ook het concert werd afgesloten met het lied "Amigos para siempre", wat ook meteen de finale betekende. Naast de prachtige kleding, het decor, de belichting, de regie, dus het totaalplaatje, waren ook de stemmen optimaal, zeker als men beseft dat het gezongen is door uitsluitend eigen mensen. De foto’s geven ook een mooi beeld van deze avond.

Concert bij de Watermolen van Bels
Op zondag 16 september 2012, heeft ons gezelschap in de feesttent, die geplaatst was bij het bekende restaurant de Watermolen van Bels, een zeer succesvol optreden verzorgt. Op het programma stonden deze keer naast al bekende muzikale stukken, ook veel nieuwe werken, die wij op ons grote concert op zaterdag 10 november 2012 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal, zullen gaan brengen. Veel stukken werden solistisch gebracht. De “zingende waard” Martin Bels nam ook deze keer een aantal solo’s voor zijn rekening en dat ging hem nog steeds goed af. Er waren, mede dankzij de gegeven publiciteit en het mooie weer, zeer velen op dit (gratis) optreden afgekomen. Na afloop volgde er een staande ovatie. De nieuwe uitgevoerde muzikale werken vielen in zeer goede aarde bij het publiek.

Kledingbeurs
Amusé ‘ t Masker heeft in de loop der jaren diverse concerten gegeven. Hiervoor moest vaak door de dames van de kledingcommissie passende bijbehorende kleding worden gemaakt. In die periode hebben wij verschillende muziekstukken uitgevoerd, waardoor er een indrukwekkend arsenaal aan de meest uiteenlopende kleding is opgebouwd. Het betreft vaak zeer speciale kleding, waaronder b.v. Baljurken, etc. etc. Veel van deze kleding was door een wijziging in het repertoire overbodig geworden. Om deze, nog in zeer goede staat verkerende kleding, toch nog een goede bestemming te kunnen geven, werd besloten om voor de carnavalsperiode een z.g. kledingbeurs te organiseren. Hiervoor was deze kleding dan ook zeer geschikt. Het mes sneed aan twee kanten, onze vereniging kon op deze manier extra inkomsten genereren en belangstellenden konden voor een zeer klein bedrag in het bezit komen van deze speciale kleding. Naast de kleding kwamen dit jaar ook diverse andere spulletjes “ onder de hamer” , waaronder speelgoed en hoeden. De beurs werd op zaterdag 14 januari 2011 gehouden en was gezellig en zeer geslaagd. Uiteraard zijn daar de nodige foto’s gemaakt, van deze kleding en verdere ter verkoop aangeboden goederen.

Concert bij de Watermolen van Bels
Sinds enkele jaren wordt Amusé ’t Masker door de eigenaar van het regionaal zeer bekende restaurant “De watermolen van Bels” in Mander, Martin Bels, uitgenodigd om daar in de zomerperiode, op een zondagmiddag een buitenconcert te komen geven. Deze traditie is voortgekomen uit de periode dat Martin Bels, ook wel bekend als “de zingende waard”, als tenor deel uitmaakte van ons gezelschap. Helaas kon hij op een gegeven moment zijn drukke werkzaamheden niet meer combineren met de verplichtingen die een zanger van ons gezelschap heeft, om te repeteren, etc. De warme band bleef en nog steeds verzorgen wij daar elk jaar gedurende de zomer een of meerdere buitenconcerten. Tijdens ons jaarlijks optreden daar, neemt Martin dan ook enkele solo’s voor zijn rekening. Op zondag 17 juli 2011 werd door ons het succesvolle concertprogramma dat wij in maart 2011 op de planken van Stadstheater de Bond te Oldenzaal hebben uitgevoerd, ten gehore gebracht. Er werden muzikale hoogtepunten gezongen uit opera, operette en de bekende musicals (Les Miserable, Sound of Music en Mamma Mia). De uitvoering vond plaats in een tot de laatste plaats bezette grote feesttent, die daar uit voorzorg was neergezet (het weer) waar zelfs stoelen bijgezet moesten worden om alle belangstellenden een plekje te kunnen bieden. De zijwanden werden eruit gehaald waardoor er nog meer plaats was. Gaandeweg sloten steeds meer voorbijkomende gasten van het restaurant aan, waardoor het supergezellig en zeer geslaagd werd. Ook nu ontbrak “de zingende waard” niet en leverde zijn muzikale aandeel in ons concert. De foto’s geven een goed beeld van dat optreden.

Concert 8 oktober te Vreden (D)
Amusé ’t Masker geniet grote bekendheid in het regionale grensgebied. Vaak zijn wij te beluisteren bij onze “oosterburen”, die ons veelvuldig contracteren voor een concert. Bij de Duitse bevolking leeft de opera/operette beduidend meer dan bij Nederlandse. Bij onze optredens daar (o.a. in Ahaus, Wietmarsum, Nordhorn, Hennekeshof, Vreden) trekken wij nog steeds volle zalen en een zeer enthousiast publiek. In 2011 hebben wij ook in Duitsland een begin gemaakt met het brengen van hoogtepunten uit musicals, om vast te kunnen stellen of ook hier belangstelling voor bestond. Het was natuurlijk uitproberen, te meer omdat men in het grensgebied nog niet echt gewend is aan met name Engelstalige musicals. Op zaterdag 8 oktober 2011 hebben wij een groot optreden verzorgd in Vreden, voor ca. 500 personen. Hier werd ons eerder uitgevoerde programma, dat wij in maart in het Stadstheater zeer succesvol al hadden neergezet, uitgevoerd. Juist doordat er kinderen meezongen en speelden in The Sound of Music, viel dit geheel, ontzettend in de smaak. De kinderen speelden de “kinderen van de fam. Von Trapp”, de bekende familie uit de film. Vertederend was natuurlijk wederom de allerkleinste die prachtige balletpasjes liet zien in b.v. So long farewel. De gouvernante Maria werd neergezet door onze sopraan Mirjam Hesselink en Von Trapp werd gespeeld door onze bariton Jan Zweerink. Zie ook hier het resultaat van de voortreffelijke grime en het resultaat van een strak geregisseerd geheel, uiteraard geschreven door “onze” regisseur Hennie van de Leest. Het programma werd, ondanks de scepsis bij sommigen omdat het geheel werd uitgevoerd in de Engelse taal, met succes ontvangen en er volgde een dankbaar applaus. Ook in de Duitse kranten kregen wij goede recensies.

25 jarig jubileum   Mariët & Jan Willem
Ons gezelschap kent vele trouwe leden, mensen die zich al jarenlang actief zijn binnen ons gezelschap. Het is gebruikelijk dat trouwe leden bij 25 jaar trouwe dienst een eerbetoon wordt bewezen en voor hun “loyaliteit” door het landelijk orgaan “BOOG Nederland” versierselen worden opgespeld. In 2011 waren dat Mariët Nijkamp en Jan Willem van Dieren. Speciaal voor deze gelegenheid kwam er een delegatie van Boog Nederland naar Oldenzaal om tijdens de repetitie beide “jubilarissen” in het zonnetje te zetten. De bijbehorende oorkonde en de bos bloemen ontbraken uiteraard ook niet. Beiden genoten terecht van het eerbetoon dat hun ten deel viel. Naast zangeres en zanger zijn beiden binnen Amusé ’t Masker ook actief als respectivelijk bestuurs-secretaresse (Mariët) en werkgroeplid Public Relations (Jan Willem). Na afloop van het ceremoniele deel werden de leden getracteerd op koffie met gebak.

Les Miserables
Wij zitten hier in de periode 1815-1830 tijdens de Franse revolutie. De musical is van oorsprong qua verhaal zeer triest. De mannen en vrouwen gaan de barricaden op om uiteindelijk ten strijde te trekken, waarbij velen het leven laten. Voorafgaande aan de grote strijd komen de vrienden bij elkaar in de herberg, die wordt geleid door een herbergier die het allemaal niet zo nauw neemt wat eigendom betreft. Er worden muzikale stukken ten gehore gebracht uit deze mooie musical “Les Miserables” , waaronder I dreamed a dream, gezongen door onze alt Els Overmars, on my own, gezongen door onze sopraan Jeanette Westra en Master of the House, neergezet door de bariton Jos Hesselink. Een mooi spektakelstuk, mooie kleding en aparte pasjes. Geniet van de diverse foto’s, gemaakt tijdens de geheel uitverkochte uitvoering op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2011 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal.

Kleding Les Miserables
2011 was voor Amusé ’t Masker ook in muzikaal opzicht een zeer succesvol jaar. Er werden keuzes gemaakt wat het repertoire betreft, waarbij de keuze uiteindelijk viel op een mix van operette, opera en musical. Om meer jongere zangers/zangeressen te kunnen aantrekken hebben wij in de media een oproep gedaan voor z.g. “projectleden” Dat gaf mensen de gelegenheid om tijdelijk deel te kunnen nemen aan een muzikaal project, in de keuken van een actieve muziekvereniging te kijken, waarbij na afloop de keuze weer gemaakt kon worden om zich als lid in te schrijven of om weer zijn of haar eigen gang te gaan. Gelukkig voor onze vereniging resulteerde dit in het “hangen blijven” van diverse mensen, die momenteel een zeer welkome aanvulling en versterking zijn voor onze club. Opvallend hierbij waren “De meiden oet De Lutte” zoals ze door ons genoemd werden. Met deze groep gezellige dames heeft ons gezelschap een mooie muzikale tijd doorgebracht. Het kostte veel inzet en daar heeft het niet aan gelegen. Er werden diverse kledingstukken gemaakt voor o.a. de musical “Les Miserables” , welke zich afspeelde in een tijd van rovers, herbergiers en ander pluimage in de jaren tussen 1815 en 1830 . Er moesten foto’s gemaakt worden voor de PR, uiteraard in kleding, dus….Trots ging men op de foto, wat mooie plaatjes opleverde. Er moest gepast en gezongen worden, na afloop op de foto. Deze reportage is gemaakt in maart 2011, in het café van Stadstheater De Bond in Oldenzaal, in de aanloop naar ons jubileumconcert.

Mamma Mia
Fotomap van het optreden op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2011 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal. Hierin de mooie portretten van het gehele koor, de danseressen, de solisten en de mooi geschminkte Katten, die het geheel deze keer aan elkaar kletsten, door de dialoog met elkaar steeds weer opnieuw aan te gaan. Mooi om dit schouwspel tussen de “oude”en “jonge” kat te volgen. De bekende musical Mamma Mia kent vele muzikale hoogtepunten. Diverse duetten, solo’s en koorstukken, wisselden elkaar in rap en strak geregisseerd tempo af. Bekende stukken zoals “I have a dream, Mamma Mia en Chiquitita werden met veelgevoel gezongen en gespeeld. Men kwam ogen en oren te kort om dit mooie stuk te volgen. Op diverse foto’s is aan de gelaatsuitdrukking te zien, dat men zich echt goed heeft ingeleefd in de verschillende rollen, hetgeen resulteerde in een mooi en succesvol concert.

The Sound of Music
The Sound of Music is een echte klassieker, ook op muzikaal gebied. Het is Amusé ’t Masker gelukt om alle rollen voor het concert van 25 en 26 maart 2011 in Stadstheater De Bond, goed te kunnen bezetten. Heel veel kleur en een mooie vertolking laten een wervelend beeld zien. Kinderen spelen een hele belangrijke rol en door de toepassing van mooie kleding en toepasselijke grime. Dat is mooi zichtbaar op de foto’s. De kinderen vertolkten mooie rollen in o.a. so long farewel. Ook het nonnenkoor oogstte veel waardering. Er was zelfs bij de repetities al een hoop lol en het leverde soms lachwekkende beelden op. Uiteindelijk wist de regisseur het tot een heel mooi aan elkaar geschakeld geheel te maken.

Repetities
Om uiteindelijk tot een succesvol optreden te kunnen komen, dient er vaak en uitgebreid gereperteerd te worden. Doordat wij in 2011 een groot en vernieuwend concert wilden neerzetten, moest alles natuurlijk strak geregisseerd, gezongen en gespeeld worden. Vele “disiplines” moesten het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen. Het grote “spektakelconcert” vond plaats op 25 en 26 maart 2011 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal. Maar er werd al vanaf de zomer 2010 veel tijd en energie door een ieder in de pasjes, muzikale stukken en toneelwerk gestoken. Zo werd er o.a. ook gereperteerd in de kantine van het Twents Carmel College, lokatie Potskampstraat te Oldenzaal. Diverse zondagmiddagen moesten worden opgeofferd om alles tot een geheel te kunnen smeden. Met enorme inzet, ook van de leden van ons projectkoor is dit huzarenstukje gelukt. U ziet beelden van de diverse repetities.

30 Jr. 't Masker
Dat de “Roots” van Amusé ’t Masker ruim 35 jaar terug ligt was u wellicht bekend. In die tijd zijn er vele foto’s gemaakt. Helaas had het digitale tijdperk zijn intrede nog niet gedaan, waardoor er veel fotomateriaal “onder de mensen” is gebleven. Om toch een foto-impressie te kunnen geven van de laatste 10 jaar, zijn hierbij een aantal mooie foto-opnames uit die tijd te zien, gemaakt bij verschillende uitvoeringen uit de “opera/operette” historie van deze vereniging. Het zijn beelden van o.a. uitvoeringen “Der Graf von Luxemburg” en Der Vogelhandler. Amusante beelden met mooie kostuums.

Algemeen Album
Van alle verzamelde digitale fotomateriaal ziet u hier diverse beelden van verschillende optredens, buitenconcerten, concerten in het Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Mooi is dat in dit album ook foto’s zitten van Les Miserables, in de Nederlandse uitvoering. B.v. foto’s van de Nederlandse bewerking van “Master of The House” dat de naam “Baas van het hele spul” mee kreeg. De “baas van het hele spul” werd neergezet door Anne van Dijk. Ook ontbrak bij deze uitvoering het bekende stuk “hoor je het zingen op de straat”, de Franse revolutie uitbeeldend niet. De bekende “inspecteur”, neergezet door Pieter Nieuwenhuis (ja zeker….de apotheker) ziet u hier in prachtig kostuum. Onze technische commissieleden zorgden ook toen al voor prachtige decors en een sfeervolle belichting, getuige de mooie foto met Jan Willem van Dieren op de barricaden. In 2011 heeft Amusé ’t Masker de Engelstalige uitvoering van dit stuk op de planken gebracht in de hoogtepunten uit Les Miserables. Ook ziet u hier foto’s van het humorvolle stuk : “Ich bin verliebt”, de belevenissen van een verliefde professor, neergezet door de tenor Willem Klein Onstenk. Het meest bijzondere is wel, dat tot op de dag van vandaag, alle solostukken nog steeds gezongen worden door de eigen leden. Er wordt nog steeds geen beroep gedaan op ingehuurde beroepskrachten, in tegenstelling tot veel andere verenigingen.